Claus Wiegand Larsen: Manden bag store danske og internationale byggeprojekter

Claus Wiegand Larsens karriere har været lang. Hele 33 år har han været i byggebranchen, hvor han har udført en bred pallette af opgaver og besiddet forskellige stillinger i forskellige virksomheder.

Det hele tog sin begyndelse hos E. Pihl & Søn A/S. Her arbejdede Claus Wiegand Larsen fra 1984-1990 som byggeleder både i Danmark og Afrika.

Claus Wiegand Larsens næste ansættelse var som projektleder hos virksomheden Dansk Firma Center A/S. Claus fik her ansvaret for opførelsen af en 27.000 m2 kontorbygning i Lyngby.

Efter sin tid i Dansk Firma Center A/S vendte Claus Wiegand tilbage til E. Pihl & Søn A/S – denne gang som projektleder. Nu havde han ansvaret for flere oversøiske projekter, primært i Afrika og Sydøstasien.

I perioden 1997-1999 havde Claus Wiegand Larsen stillingen som Business Development Manager hos firmet Vermeer Contractors Group B.V i Holland. Herefter – i årene 1999-2001 – var han Regional Director ved Grontmij Building and Real Estate B.V, ligeledes lokaliseret i Holland.

Claus Wiegand Larsen står bag flere højprofilerede byggeprojekter


Operahuset på Holmen

Efter sine år i Holland var det blevet tid for Claus Wiegand Larsen til at vende tilbage til Danmark, tilbage til København. Operahuset på Holmen skulle bygges, og Claus fik stillingen som Vice projektchef til byggeriet af dette, som foregik i perioden 2001-2004. Ved siden af dette projekt sad han i perioden 2001-2011 som underdirektør for den internationale afdeling hos E. Pihl & Søn A/S.

Royal Arena

Med Operahus-projektet overstået blev det tid til nye udfordringer for Claus. I årene 2012-2014 var Claus ansat som direktør for ARENA CPHX P/S – også kendt som Royal Arena: Danmarks nye, kæmpe multiarena i Ørestaden, der bl.a. er kendt for at holde koncerter med store navne som Metallica, Sting og John Legend. Her havde Claus ansvaret for implementering af projektet, udbud og implementering af finansieringen, ledelsesrapportering og meget mere.

Mærsk tårnet

Mærsk Tårnet er det seneste projekt, Claus som projektchef har stået i spidsen for. Projektet fandt sted i perioden 2013-16, og det bestod i en udbygning af Panum – ’Mærsk Bygningen’. Ansvaret for projektet fik Claus tildelt, eftersom det økonomisk såvel som tidsmæssigt havde nogle større udfordringer… Claus var medvirkende til at få det på ret kurs med en række dygtige entreprenører og entrepriseledere.

Går til sine opgaver med stor dedikation

Kendetegnende for Claus Wiegand Larsen er, at han altid arbejder energisk, målorienteret, analytisk – og ikke mindst med stor dedikation. De opgaver, han udfører, tilgår han aktivt og passioneret. Claus er initiativrig, effektivitetssøgende, sprogligt stærk, beslutningsstærk og besidder en evne til at fokusere på kritiske opgaver. Med sin personlighed er han desuden med til at inspirere medarbejdere, kolleger og forretningspartnere.

Se Claus Wiegand Larsens CV i punktform.